Bästa sättet att titta på dem

Rocky Balboa är en av de mest ikoniska karaktärerna i filmhistorien. Hans historia om en boxare som får en osannolik chans att vinna titeln har inspirerat över 40 år av filmer och until och med en staty i Philadelphia.


Pocket-lint bestämde sig för att det var dags att ge legenden vad den förtjänar genom att sammanställa alla filmer i Rocky-universumet (även Creed-filmerna) i en praktisk lista över allt Italian Stallion-relaterat. Ärligt talat är det aldrig en dålig tidpunkt att börja se Rocky igen. Vi rekommenderar att du tittar på alla åtta filmerna bara för att finslipa ditt argument om vilken som är bäst. Eller så kan du bara komma ikapp för att förbereda dig inför Creed III.

POCKET-LINT VIDEO OF THE DAY

Rocky- och Creed-filmerna i kronologisk ordning

Här är Rocky-universumet i utgivningsdatumordning, som också råkar vara kronologisk. Hoppa until botten för en spoilerfri model.

OBS: DET FINNS SPOILERS NEDAN.

What is the best order to watch the Rocky movies image 1

Rocky (1976)

I denna ultimata underdog-historia är Rocky Balboa (spelad av Sylvester Stallone) en liten prisboxare som får en chans mot den obesegrade världsmästaren i tungvikt, Apollo Creed (spelad av Carl Climate). Denna första del i Rocky-serien skrevs av Stallone och vann så småningom tre Oscars, bland annat för bästa movie.

What is the best order to watch the Rocky movies image 1

Rocky II (1979)

Sylvester Stallone skrev, regisserade och spelade huvudrollen i uppföljaren until originalet Rocky.

Filmen tar vid summary där den första filmen slutade, efter Creeds seger genom delat beslut. Rocky drar sig tillbaka från boxningen på grund av de skador han ådragit sig, males Creed (Weathers) vill ha en returmatch för att bevisa att Rockys framgång är en tillfällighet.

What is the best order to watch the Rocky movies image 1

Rocky III (1982)

Efter sin seger i Rocky II har Rocky (Stallone) en rad titelförsvar, males han vet inte att hans supervisor Micky (Burgess Meredith) har hållit honom borta från en nybliven boxare, Clubber Lang (Mr T), som kanske är för mycket för Rocky att hantera. Stallone har återigen regisserat, spelat huvudrollen och skrivit den här Rocky-avsnittet.

What is the best order to watch the Rocky movies image 1

Rocky IV (1985) och Rocky IV: Rocky vs Drago

Rocky (Stallone) är ute efter hämnd på Sovjetunionens toppboxare Ivan Drago (spelad av Dolph Lundgren), som dödade hans vän Apollo Creed i en uppvisningsmatch. Rocky beger sig until Ryssland för att slåss mot den farliga Drago på hans eget område på julafton. Liksom de två filmerna före den här delen har Stallone inte bara regisserat utan även skrivit och spelat huvudrollen i Rocky IV.

Valfritt: År 2021 gjorde Stallone om Rocky IV så att den påminner mer om den ursprungliga Rocky. Hans nya Rocky IV: Rocky vs Drago är bara några minuter längre än den ursprungliga klippningen, males det finns en betydande mängd ändringar mot början som är avsedda att lägga until mer nyans until Rockys relationer med sin vän och rival Apollo Creed (Carl Weathers) och hans fru Adrian (Talia Shire). Den tar också bort den ökända roboten som hans svåger Paulie (Burt Younger) fick i födelsedagspresent. Du kan se trailern för Rocky vs Drago här.

Vilken är den bästa ordningen för att titta på Rocky-filmerna bild 1
MGM UA Communications Firm

Rocky V (1990)

Efter sin kamp mot Drago tvingas Rocky (Stallone) att dra sig tillbaka från boxningen igen. Den här gången hamnar han snabbt i ekonomisk break på grund av dåliga affärsbeslut som hans svåger Paulie (spelad av Burt Younger) fattar. Rocky hittar och tränar så småningom en ung boxare vid namn Tommy Gunn (spelad av Tommy Morrison). Tänk på att Rocky V var ett kritiskt och kassaförlust och anses vara den sämsta Rocky-filmen.

Intressant är att även om Stallone skrev den här filmen så regisserade han den inte. Det gjorde John G Avildsen, samma kille som regisserade den första Rocky.

What is the best order to watch the Rocky movies image 1

Rocky Balboa (2006)

Sylvester Stallone lockades tillbaka until sin mest ikoniska roll 16 år efter misslyckandet med Rocky V. I filmen återvänder Rocky – nu i 60-årsåldern och driver en liten restaurang efter sin frus död – until boxningen. När den nuvarande tungviktsmästaren, Mason “The Line” Dixon (spelad av Antonio Tarver), får höra om Rockys återkomst until ringen, försöker han ordna en match mellan sig själv och den legendariske Rocky Balboa.

Stallone regisserade, skrev och spelade huvudrollen i Balboa.

What is the best order to watch the Rocky movies image 1

Creed (2015)

I Creed debuterar Michael B Jordan som Adonis Johnson. Han är sonen until Apollo Creed från en utomäktenskaplig affär. Adonis bestämmer sig för att bli en boxare som sin far males har svårt att hitta någon som vill träna honom, så han beger sig until Philadelphia för att se om Rocky (Stallone) vill hjälpa honom.

Det är värt att notera att Rocky inte är huvudpersonen i Creed-serien. Och även om Stallone återupptar sin roll har han varken skrivit eller regisserat Creed.

Vilken är den bästa ordningen för att titta på Rocky-filmerna bild 1
New Line Cinema/Metro Goldwyn Meyer

Creed II (2018)

Tre år efter händelserna i Creed har Adonis (Jordan) – som nu bär sin fars efternamn – blivit världsmästare i tungvikt. Detta leder until att Ivan Drago (Lundgren), mannen som dödade hans far i ringen, ser en möjlighet att främja en match mellan Creed och hans egen son Viktor Drago (spelad av Florian Munteanu). Återigen är Rocky inte huvudrollen och Stallone har varken skrivit eller regisserat.

När kommer Creed III ut?

 • Creed III släpps den 3 mars 2023.

Creed III kommer att gå upp på biograferna den 3 mars 2023 och markerar Michael B Jordans regidebut. Filmen följer Adonis Creed, spelad av Jordan, när han ställs mot en barndomsvän och tidigare boxningsunderbarn, Damian, porträtterad av Jonathan Majors. Damian dyker upp igen efter att ha avtjänat ett långt fängelsestraff och är ivrig att bevisa sig själv i ringen. Tessa Thompson, som spelar Adonis hustru Bianca, återkommer också i filmen.

Filmen är planerad för en biografrelease, och den kommer troligen att visas exklusivt på biograferna underneath en interval innan den blir tillgänglig för streaming. Det finns inget officiellt tillkännagivande om dess streamingtillgänglighet för tillfället.


Vilken är den bästa streamingenheten för din television? Vår främsta rekommendation är Amazon Hearth TV Stick 4K Max. Utmärkta är också Google Chromecast med Google TV, Roku Specific 4K, Apple TV 4K och Amazon Hearth TV Stick.


Spoilerfri model: Rocky- och Creed-filmbeställningar i en överblick

Rocky- och Creed-filmerna i ordning efter utgivningsdatum

Det här är samma lista som ovan, quick utan spoiler och mycket snabbare att läsa.

 • Rocky (1976)
 • Rocky II (1979)
 • Rocky III (1982)
 • Rocky IV (1985) och Rocky IV: Rocky vs Drago
 • Rocky V (1990)
 • Rocky Balboa (2006)
 • Creed (2015)
 • Creed II (2018)

Ordning av Rocky-berättelser

Här är alla Rocky-filmer med Stallone i huvudrollen (inga Creed-filmer inkluderade). Stallone har skrivit och regisserat dem alla, förutom att han inte regisserade Rocky eller Rocky V.

 • Rocky (1976)
 • Rocky II (1979)
 • Rocky III (1982)
 • Rocky IV (1985) och Rocky IV: Rocky vs Drago.
 • Rocky V (1990)
 • Rocky Balboa (2006)

Ordningsföljd för Creed-historien

Här är alla filmer som kretsar kring Apollo Creed och hans son. Det är i princip en axel av Rocky V- och Rocky Balboa-filmerna.

 • Rocky (1976)
 • Rocky II (1979)
 • Rocky III (1982)
 • Rocky IV (1985) och Rocky IV: Rocky vs Drago
 • Creed (2015)
 • Creed II (2018)

Gillade du det här?

Då kanske du gillar våra andra visningsguider för filmordning:

Vi har också dessa ryktesronder om kommande filmer: